Indeks zadovoljstva ameriskih potrosnikov v tretjem četrtletju ostaja nespremenjen (30.09.2003)

Indeks zadovoljstva ameriških potrošnikov v tretjem četrtletju ostaja nespremenjen (30.09.2003)

Zadovoljstvo odjemalcev, ki ga meri ACSI, je v tretjem četrtletju tega leta ostalo nespremenjeno, potem ko se je v zadnjih letih stabilno povečevali.

Čeprav se je naraščanje indeksa ACSI ustavilo pa napredka, ki ga je dosegel v zadnjih 21 mesecih ni mogoče spregledati, pravi Claes Fornell (direktor Nacionalnega raziskovalnega centra za kakovost pri poslovni šoli na Univerzi v Michiganu), ki izračunava in analizira podatke ACSI-ja.

V drugem četrtletju je le pri eni panogi (gospodinjski aparati) pokazal padec zadovoljstva.

Zadovoljstvo odjemalcev za avtomobilsko panogo je ostalo nespremenjeno, medtem ko se je izboljšalo zadovoljstvo v panogah zabavne elektronike in e-poslovanje, vključno z e-portali, internetnimi brskljalniki in novicami.

Kljub temu, da je zadovoljstvo odjemalcev z
gospodinjskimi aparati padlo za eno točko, na 81 točk, ostaja skupno zadovoljstvo v tej panogi še vedno 10% višje kot agregatni indeks za vse panoge skupaj. Najvišje so odjemalci v panogi ocenili Kenmore z 84 točkami, zelo blizu pa mu sledijo tudi Whirpoole (82), General Electric (81) in Maytag (81).

V
avtomobilski panogi je impresivno napredoval Hyudai, ki še vedno povečuje zadovoljstvo svojih odjemalcev. Od 69 točk v letu 1999 je prišel v petih letih do 81 točk. V panogi vodi Cadillac (87), sledijo pa mu BMW (85), Toyota (85) in Buic (84). Najslabše so uporabniki ocenili Pontiac in Volkswagen (76).

V
zabavni elektroniki znaša skupen indeks za četrtletje 84 točk, medtem ko za osebne računalnike znaša 72 točk. Med proizvajalci osebnih račuunalnikov še vedno vodi Dell (78), za 6 točk pa se je popravil Apple (69). Gatewayev (69) padec se nadaljuje, od leta 2000 je igubil že 12 točk.

Indeks panoge
e-poslovanja se je izboljšal iz lanskih 68.7 na letošnjih 71.4. Med portali vodi Yahoo (78), med iskalniki pa še vedno kraljuje Google (82). Njegov najbližji zasledovalec je Ask Jeeves z 69 točkami.

ACSI spremljajo v partnerstvu University of Michigan Business School, ASQ (ameriško združenje za kakovost), CFI Group, delno pa ga podpira tudi Market Strategies Inc. in ForeSEE Result. Več o tem najdete na www.theacsi.org.

Twitter

Želite prejeti novice po e-pošti?

Vpisi svoj email naslov:

Delivered by FeedBurner