Dobitniki ameriske nagrade za kakovost leta 2006

Znani trije nagrajenci ameriške nagrado za kakovost

WASHINGTON, D.C.— Ameriški predsednik George W. Bush in secretar za trgovino Carlos M. Gutierrez sta objavila tri organizacije, ki so prejele Malcolm Baldrige National Quality Award za leto 2006, ki predstavlja najvišje ameriško nacionalno nagrado za organizacijsko odličnost, ki jo podeljuje ameriški predsednik.

Nagrajenci Baldrigeve nagrade za leto 2006 so:

“Predsednik Bush in jaz čestitava vsem nagrajencem prestižne Baldrigeve nagrad. Z inovativnim načinom poslovanja, zavezanostjo k odličnosti in izjemnimi rezultati so te organizacije med najboljšimi ameriškimi organizacijami in predstavljajo zgled za vse organizacije, ki težijo k delovanju na svetovani ravni,” je izjavil minister za trgovino Gutierrez. “Baldrigeva nagrad pridobiva na pomenu in je spoštovana po celem svetu.”

Baldrigevi nagrajenci so bili izbrani izmed 76 prijavitelji. Vsi prijavitelji so bili strogo ocenjeni s strani neodvisnih ocenjevalcev s sedmih področij: voditeljstvo; strateško planiranje; osredotočenost na odjemalce in trg; merjenje, analiziranje in management znanja; osredotočenost na človeške vire; obvladovanje procesov in rezultate. Ocenjevalni proces za nagrado v letu 2006 je vključeval 1000 ur ocenjevanja dokumentacije in obiskov na lokacijah s strani ocenjevalskih timov za razjasnitev vprašanj in potrditev informacij iz prijav. V letošnjem letu očitno niso bile podeljene nagrade v dveh kategorijah: proizvodnja in izobraževanje. Nagrajenci bodo nagrade prevzeli na svečani podelitvi, ki bo v začetku prihodnjega leta v in Washingtonu.

Sporočilo predsednika Busha

Sporočilo kalifornijskega guvernerja Arnolda Schwarzeneggerja

O nagradi Malcolm Baldrige National Quality Award

Vprašanja in odgovori o Malcolm Baldrige National Quality Award

Podatki o nagrajencih Malcolm Baldrige National Quality Award Application—1988-2006

Twitter

Želite prejeti novice po e-pošti?

Vpisi svoj email naslov:

Delivered by FeedBurner