Pomen kakovosti za poslovno uspešnost

Kakovostniki moramo vedno znova upravičevati stroške naše dejavnosti pred neposredno nadrejenimi, upravami podjetij ter lastniki. Zato se moramo prav mi najbolj zavedati realnega vpliva kakovosti na poslovno uspešnost naših podjetij. Namen tega bloga je torej slediti dogodkom pri nas in po svetu, ki naši prizadevanjem kakovostnikov dajejo pravi pomen.

Corbett et al na rezultatih 544 podjetij, iz ZDA, da v treh panogah, v katerih se podjetja najpogosteje certificirajo, obstaja statistično pomembna razlika med poslovnimi rezultati podjetij, ki so se certificirala in njihovimi konkurenti, ki se niso certificirali.

Primerjava kumulativnih sprememb poslovnih rezultatov certificiranih podjetij, glede na kontrolna podjetja po začetku uporabe standardov družine ISO 9000
Vir: povzeto po Corbett et al, 2005

V kolikor vas zanima kakšne učinke ugotavljajo znanstvene in manj znanstvene raziskave v Sloveniji in po širnem svetu, v zvezi z uporabo TQM v praksi, bi vas mogoče zanimala: Analiza učinkov uporabe standardov ISO 9001 in modelov odličnosti.

Naše storitve:

Twitter

Želite prejeti novice po e-pošti?

Vpisi svoj email naslov:

Delivered by FeedBurner