Nezanesljivi senzorji za sprožanje zračnih blazin

Nissan bo odpoklical 200.000 avtomobilov zaradi nezanesljivih senzorjev, ki odločajo o sprožitvi zračne blazine (airbag). Nedelovanje senzorjev bi lahko preprečilo odpiranje zračne blazine, ko bi bilo to potrebno. Odpoklic se nanaša na naslednje tipe avtomobilov: Altima, Altima Coupe, prestižni terenec Murano, športni kupe 350Z ter Rogue in Infiniti.

Iz avtomobilske industrije sicer prihaja tudi novica, da želi ameriški Ford, ki se sooča z denarnimi težami, prodati oz. zmanjšati svoj lastniški delež v japonski Mazdi. Ford je trenutno lastnik 33 % Mazde, in želi delež zmanjšati na 20 %. Ponujeni delež med drugim ponuja tudi Toyoti.

V avtomobilski industriji so uveljavljeni različni standardi za sistem zagotavljanja kakovosti. Nemški, francoski, britanski in ameriški proizvajalci avtomobilov so za sistem zagotavljanja kakovosti v avtomobilski industriji sprejeli tehnične specifikacije ISO TS 16949:2002, ki temeljijo na standardu ISO 9001:2000, in podrobneje določajo njegovo uporabo v avtomobilski industriji.

Twitter

Želite prejeti novice po e-pošti?

Vpisi svoj email naslov:

Delivered by FeedBurner