Toyota odpoklicala 1,36 milijona avtomobilov

Toyota, ki je postala največji proizvajalec avtomobilov na svetu, je objavila, da bo odpoklicala 1,36 milijona avtomobilov po celem svetu, da bi odpravila težave z zategovalniki pasov in izpušnimi sistemi. V ZDA se odpoklic nanaša na 135 tisoč Yarisov, proizvedenih v letih 2006 in 2007, pri katerih prihaja do težav z zategovalniki pasov. Na Japonskem bo Toyota odpoklicala 525,898 Yarisov, ki jih trži pod imeni Vitz, Belta in Ractis proizvedenih od januarja 2005 do aprila 2008.

830.000 avtomobilov, ki so bili proizvedeni na Japonskem ima težave z zategovalniki varnostnih pasov. Med njimi naj bi jih bilo tudi 1400 Yarisov, ki so bili prodani v Sloveniji. in so bili proizvedeni v letih od 2005 do 2007 (Več...). V enem od primerov na Japonskem, naj bi prišlo do požara ob zategnitvi varnostnega pasu, vendar pa ni bil nihče poškodovan. Z drugih trgov ni poročil o podobnih težavah.

Toyota je s skoraj 9 milijoni prodanih avtomobilov v letu 2008, prehitela General Motors, ki jih je prodal 8,35 milijona. General Motors je tako po 77 letih izgubil vodilni položaj na trgu, poročajo Finance.

Gre za največji Toyotin odpoklic v tem letu in največji po letu 2006, ko so v Toyoti sprejeli dodatne ukrepe po povečanju števila odpoklicev v letu 2006. Toyota ni želela objaviti ocene stroškov odpoklica. V juniju bo predsednik upravnega odbora postal Akio Toyoda, ki je že objavil, da si bo še posebej prizadeval za nadaljnje izboljšave na področju kakovosti in za povečanje zadovoljstva kupcev.

Povezani prispevki: Avtomobilska industrija in odpoklici

Trenutno razpisani seminarji

Twitter

Želite prejeti novice po e-pošti?

Vpisi svoj email naslov:

Delivered by FeedBurner