Ima Toyota težave tudi z zavorami?

Toyota je v četrtek, 4. februarja, objavila, da se zavedajo pomislekov,glede varnosti najbolj prodajanega hibridnega vozila Prius. Pri Toyoti pravijo, da so spremenili zavorni sistem.

Izjavo o zavornem sistemu pri Priusu je podal glavni direktor za kakovost pri Toyoti, Hiroyuki Yokoyama, ob objavi poslovnega poročila za fiskalno tretje četrtletje. Toyota je v tretjem četrtletju dosegla dobiček, in sicer nad vsemi pričakovanji. V letu pred tem je imela Toyota prvič v zgodovini izgubo.

Pri največjem proizvajalcu avotomobilov na svetu se še vedno ukvarjajo s težavami pedal za plin. Poleg zmanjšanega zaupanja potročnikov, pa so se na podjetje spravili še vladne ustavnove, ki sprožile preiskavo ter grozijo s kaznijo.

Po poročanju Dow Jonesa je bilo vodstvo Toyote prvič seznanjeno s pritožbami, glede zavor v Priusih s strani njihovih prodajalcev, in sicer lansko jesen. Pravijo, da so glede zavor v Priusih ukrepali že januarja, zanikajo, da bi želeli problem skriti pod preprogo.

Associated Press je objavil izjavo Toyotine predstavnice za tisk, ki pravi, da imajo novo proizvedeni Priusi že vgrajene novejše zavore, glede tistih vozil, ki pa so že na trgu pa se še odločajo.

Dow Jones poroča tudi, da pri Toyoti razmišljajo o različnih ukrepih za zmanjšanje vpliva težav s pedali za plin ter talnimi preprogami pri večih modelih.

Reuters poroča, da naj bi pri Toyoti ocenili stroške zadnjih odpoklicev na 2 milijardi dolarjev.

Twitter

Želite prejeti novice po e-pošti?

Vpisi svoj email naslov:

Delivered by FeedBurner