5,35 milijona odpoklicanih avtomobilov na Japonskem

V zadnjem letu so na Japonskem proizvajalci avtomobilov odpoklicali kar 5,35 milijona avtomobilov in motorjev, kar je 25 odstotkov več od lanskih 4,27 milijona odpoklicanih vozil, poroča japonsko ministrstvo. Proizvajalci avtomobilov povečujejo število sestavnih delov, ki jih uporabljajo v več različnih modelih, kar pomeni, da je v primeru napake na takšnem sestavnem delu, potrebno odpoklicati več vozil. 5,35 milijona odpoklicanih vozil vključuje tudi vozila proizvajalcev kot sta Volkswagen in Daimler. Bloomberg poroča, da sta Toyota in Honda, dva največja Japonska proizvajalca avtomobilov največ prispevali k 25 odstotni rasti odpoklicev avtomobilov na Japonskem.

Toyota, ki proizvede 40 odstotkov vozil na Japonskem je število odpoklicanih voziil povečala za 44 odstotkov na 1,17 milijona vozil in sicer z odpoklici modelov Vitz (Yaris) in Belta. Honda je v zadnjih štirih četrtletjih odpoklicala 800 tisoč vozil, kar je dvakrat več, glede na enako obdobje v preteklem letu. Največji del odpoklicev se nanaša na septembrski odpoklic 580 tisoč vozil, predvsem petih malih modelov, kamor spadata tudi Zest in Acty.

Kljub temu, da je Toyota v zadnjem letu močno povečala število odpoklicanih vozil (za 44%) in odpoklicala 1,17 milijona vozil, to še vedno pomeni zgolj slabo petino odpoklicanih vozil na Japonskem, pri čemer njen tržni delež predstavlja kar 40 odstotkov. Slednje pomeni, da njeni konkurenti odpokličejo vozila še pogosteje.

Povezani prispevki:
-
Toyota odpoklicala 1,36 milijona avtomobilov
- Kaj ni lepo, če stvari preprosto delujejo?- S kontrolo kakovosti uvoza nad krizo?
- Avtomobilska industrija in odpoklici
- Buick po zanesljivosti izenačen z Lexusom
- Trenutno razpisani seminarji

Twitter

Želite prejeti novice po e-pošti?

Vpisi svoj email naslov:

Delivered by FeedBurner